Facebook lytter med. Gør Google og YouTube også?



Der har været store snak om at Facebook muligvis lytter med på din telefon for at opsnappe små ord fra en samtale og give dig bedre annoncer ud fra disse. 

Nu er der en ny teori på banen. Tobias Hyldeborg, SEO & Webanalytics Specialist, har sit take på fremtidens teknologi:

"Ifølge ComScore vil halvdelen af alle søgninger være baseret på stemmen i 2020, hvilket naturligvis også vil betyde, at der vil blive lagt langt mere kræfter i, at få alverdens systemer til at forstå dansk, bedre. Det samme vil ske på YouTube.

Har du prøvet kræfter med at skrive undertekster til dine videoer, ved du at YouTube’s undertekstværktøj er super smart. Det ændrer dog ikke på det faktum, at det er noget af det kedeligste at foretage sig på denne jord.


Når YouTube efterhånden bliver bedre til at forstå dansk, vil du altså skulle bruge langt mindre tid på at lave undertekster, da YouTube vil have forstået langt størstedelen af det du har sagt i videoen, og nemt kan oversætte det til alverdens sprog med hjælp fra Google Translate.


Her kommer min hypotese altså ind i billedet. Hvorfor skulle de ikke bruge disse indsigter i deres algoritme? Altså om din video skal vises i top 5, når folk søger på det, du laver videoer om. 


Så blot ved at nævne et søgeord i sin video bliver det automatisk tilføjet til udregningen af hvilke resultater der skal vises."


Hele blogindlægget kan læses her.





Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Videofunktion på LinkedIn

Du kan godt lave din næste store video selv!

Crossposting på facebook (video guide)